Израел привика турския посланик. Поводът е коментар на президента на Турция

...
Израел привика турския посланик. Поводът е коментар на президента на Турция
Коментари Харесай

Израел се разгневи на закана на Ердоган да изпрати Нетаняху при Аллах

Израел привика турския дипломат.  Поводът е коментар на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган по адрес на израелския министър председател Бенямин Нетаняху.

На протест през вчерашния ден Ердоган заплаши, че ще " изпрати Нетаняху при Аллах , с цел да се погрижи за него, да го направи трагичен и да го прокълне ".

" Разпоредих на чиновници на външното министерство на Израел да извикат турския заместник-посланик в страната за съществено неодобрение след нападката на Ердоган против премиера Нетаняху и заканите му да го изпрати при Аллах, с цел да съобщи ясно обръщение на Ердоган ", заяви израелският външен министър Израел Кац в обществената мрежа Х.
 Ердоган: Нетаняху ще бъде съден като военнопрестъпник
Ердоган: Нетаняху ще бъде съден като военнопрестъпник

Той го съпостави с Милошевич и го натече " Касапинът на Газа "

" Ти, който подкрепяш изгарянето на бебета, убийци, изнасилвачи и осакатяването на трупове от нарушителите на " Хамас ", си последният, който може да приказва за Бог " , укори той турския водач.

Няма Бог, който да чуе тези, които поддържат зверствата и закононарушенията против човечеството, осъществени от вашите безчовечен другари от " Хамас ", продължи Кац.

Израелският външен министър приключи поста си с думите: " Замълчи и се засрами! ".

Последното изявление на Ердоган е част от поредност от сходни изказвания, направени от турския водач. По-рано той и назова Израел  заради " геноцида в Газа ".
 Турция упрекна Израел пред Съда в Хага за спора в района
Турция упрекна Израел пред Съда в Хага за спора в района

Не може да има мир без решение на израелско-палестинския конфликт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР